ENGLISH BREAKFAST

English Breakfast jest "klasykiem" pośród mieszanek herbat czarnych. Do stworzenie tej mieszanki szlachetnych herbat czarnych używane są mocne herbaty rodziny Assam-CTC z aromatycznymi herbatami Cejlonu i niezwykle czarnymi herbatami rodziny Kenia. CTC znaczy "crushing, tearing, curling", co po polsku oznacza: łamanie, rozrywanie i zwijanie. Tak powstaje wspaniała mieszanka o mocnym, aromatycznym i szlachetnym smaku i zapachu, którą serwuje się zarówno rano jak i wieczorem. Herbatę English Breakfast spożywają Anglicy oraz Fryzowie (Północne Niemcy) z uwielbieniem przy każdej okazji, jako typowy napój gorący, najczęściej z dodatkiem mleka lub śmietanki.


Metryka herbaty English Breakfast
Pochodzenie: Ogrody herbaciane Assam i Ceylon z dodatkiem Kenii
Kolor naparu: zdecydowanie miedziany
Smak: mocny, aromatyczny, niepowtarzalny
Aromat: pełen bukiet aromatyczny